2010. augusztus 17., kedd

Utolsó jelek

Mit üzen számunkra a Biblia az utolsó időkkel kapcsolatosan? Sokan szeretnék megtudni vajon mikor és milyen körülmények között jön el a vég. Egy biztos:

"Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki nem tudja: sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem csak az Atya egyedül." Mt.24.36

A Bibliából, Jézus, és az apostolok tanításaiból tudjuk, hogy ennek az üdvtörténeti korszaknak a végén hatalmas kataklizmán megy át az egész emberiség. Óriási változások következnek be a földön. Háborúkról, és háborúk híreiről, a környezet megváltozásáról, a mindenség összetartó erőinek megváltozásáról szólnak majd a hírek. A Biblia világosan tanít minket egy hatalmas, gonosz vezető, az antikrisztus megjelenéséről is. Aztán egy szép napon - egy szempillantás alatt - eltűnik a bolygóról több százmillió ember...







Az idők jelei

Máté 24.

6.
Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég.
7.
Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.
8.
Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.
9.
Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.
10.
És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást.
11.
És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.
12.
És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.
13.
De a ki mindvégig állhatatos marad, az idvezül.
14.
És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.

Nincsenek megjegyzések: